Felejthetetlen álomút

2018 nyarán egy örök életre felejthetetlen utazásban volt részem a kis családommal karöltve. Az úti cél az Egyesült Államok volt. Már egy évvel előtte le volt minden egyes repülőút, szállás és autóbérlés szervezve, ugyanis ez egy kisebb #roadtrip-hez hasonlítható kéthetes nyaralás volt, nem csupán kirepültünk, elfoglaltuk a szállodát és pihentünk egy héten keresztül. Rendkívül eseménydús két hétnek néztünk elébe, amely nagyon megterhelt minket, mint később kiderült... De ne szaladjunk ennyire előre!

Az utunk egy hajnali repülőúttal kezdődött New York repülőtere felé, az útidő az átszállással nagyjából 10-11 óra volt, így csak késő délután tudtuk elfoglalni a szállásunkat Manhattan belvárosában. A bőröndök és táskák lepakolása után egyenesen a B&H Photo-Video áruház felé vettük az irányt, de mivel már csak egy óra volt hátra a nyitvatartási időből, ezért nagyon gyorsnak kellett lenni a nagybevásárlásnak... (vettem egy-két videós kütyüt :D)

New Yorkban 3 éjszakát, de sajnos nem 4 teljes napot töltöttünk el, ami nem igazán volt elég, mert az utolsó napon már 7-kor indult a gépünk. 1-1 látnivalót sajnos ki kellett hagynunk, igaz közre játszott, hogy közel egy teljes napig szakadt az eső. De még így is jártunk a Brooklyn-hídnál, láttuk a Szabadság szobrot, felmentünk a Rockefeller Center panorámás kilátójába, mókusokat etettünk a Central Parkban, megnéztük éjszaka a Times Squaret, végigsétáltunk a High Line Parkon, elidőztünk egy picit a Grand Central Terminalon, meglátogattuk a 9/11-es emlékhelyet, szemügyre vettük a Flatiron Buildinget és megsimogattuk a Wall Street bikáját. Mindezt 3 nap alatt! Elképesztő hangulata van a városnak... Hihetetlen érzés, hogy azokon az utcákon sétálsz végig, ahol már számos filmet leforgattak, Te pedig otthon megnézted. Viszont ami a legdurvább, hogy tényleg olyan mint a filmekben...

New Yorkból ismét hajnalban indultunk el, ahogy már korábban említettem. Nyaralásunk következő állomása Las Vegas volt. Miután megérkeztünk a városba első utunk egy autókölcsönző felé vezetett és innen azonnal el is indultunk a kanyonok felé. Sajnos technikai okok miatt (elnéztük a repülő indulását) ki kellett hagynunk a Zyon-kanyont. Ezt kihagyva közel 5 órás autóút után megérkeztünk szállásunkhoz, ami a Bryce-kanyon szélén feküdt. A másnap reggelt egy napfelkeltézéssel kezdtük. Életem egyik, ha talán nem a legszebb napfelkeltéje volt, a következő képek önmagukért beszélnek.Itt csak egy fél napot töltöttünk el, majd utunkat az Antelope-kanyon felé vettük, ahol egy indián csapat túravezetését követően átmentünk a Horseshoe Bendhez. Ezek a helyszínek csak 15 percre vannak egymástól kocsival. Mind a kettő elképesztő természeti csoda, rengeteg ember látogatja nap mint nap. Mi is nagyokat tátottuk a szánkat, mikor megláttuk ezeket az egyedülálló képződményeket.


Miután eltöltöttünk itt egy pár órát elindultunk aznapi szállásunk felé, a Lake Powell-hez. Számomra talán a legnagyobb csalódás a nyaraláson, hogy itt úgyszintén csak egy éjszakát töltöttük, mert szívem szerint 4-5 napot maradtam volna... A jövőben ide mindenképp vissza kell mennem, mert körbe szeretnék nézni a barlangokban, motorcsónakoznék, vízisíelnék stb... Rengeteg kikapcsolódási lehetőséget nyújt a tó az oda látogatók számára és nagyon szívesen kipróbálnám mindet. Viszont a rendelkezésre álló időt teljes mértékben kihasználtam, mert megint egy csodálatos napfelkeltében volt részem.

Következő állomásunk a Grand Canyon Nemzeti Park volt. Itt az előzőekhez hasonlóan semmihez sem hasonlítható látványosságokhoz volt szerencsénk. A képek sajnos nem adják vissza azokat a monumentális hegyeket és árkokat, amelyekkel ott találkoztunk, ami egy hatalmas területen fekszik el. Közel 3 órát kocsikáztunk csak a Nemzeti Parkon belül, míg megálltunk egy kilátónál és képeket csináltunk.

Ezek után következett egy újabb 5 órányi autóút Las Vegasba. A város fényeit már nagyon messziről észre lehet venni és ez is pont ugyanolyan, mint a filmekben. A bűn városa, részeges emberek és lengén öltözött hölgyek mindenfelé. Szobánk a The Cosmopolitan szállodában volt, ablakunk pedig a Bellagio előtti szökőkútra és így a Stripre nézett. Egy rövid séta után beültünk egy kicsit casinozni, majd lefeküdtünk aludni, mert már nagyon elfáradtunk aznapra. Másnap reggel lementünk a 45. emeletről a 28. emeletre medencézni (igen, nem viccelek, medence a 28-on :D).


Egy kis relax után összepakoltunk és kicsekkoltunk, mert már várt ránk a következő 5 órás út Los Angeles felé. Szállásunk itt a méltán híres Venice Beachen volt. Ami először szembeötlött nekünk az a part egészen egyedi hangulata. Nappal sok ember árulja saját keze által készített termékeit az Ocean Front Walk-on, viszont ők éjszaka nem mennek haza, hanem többnyire ott sátoroznak a parton. De igazából, ha ettől elvonatkoztatsz, akkor zseniális ez a környék is. Itt részesei lehettünk július 4-ei parádénak. Ez az esemény szintén olyan volt, mint ahogy elképzeltük. A strandon, a házak tetőkertjén összegyűltek a helyiek és együtt ünnepelték a Függetlenség napját egy pár sörrel és hamburgerrel, amit ott helyben sütöttek meg. Mindenki nyitott volt egy kis beszélgetésre, ismerkedésre, mindenki elmondta a saját kis "történetetét" és szívesen fogadták a miénket is. Ez egyébként úgy általában igaz az amerikaikra, hogy lazák, kedvesek, segítőkészek.

Itt rengeteget fotóztam és drónoztam, sokat jártunk-keltünk a környékbeli látványosságok körül. Sétáltunk Hollywoodban a Walk of Fame-n, a Santa Monica Pierre-n, az Ocean Front Walk-on és megnéztük az egyik veterán temetőt is. Befizettünk egy bálnanéző hajótúrára is, ami szintén hihetetlen élmény volt. Több bálnát is láttunk, ugyan csak a farkukat, ahogy kijön a vízből és csap egyet, de így sem lehet egy szavunk sem. :) Láttunk még nagyon sok delfint, akik kísérték a hajónkat nagyjából a hajóút egész ideje alatt.


3 nap után ismét továbbálltunk. Miamiba repültünk át, ahonnan egy óceánjáró hajóra szálltunk fel és 3 nap pihenés várt ránk a Bahamákon. Ide tényleg nem kell sok duma, gyönyörű homokos part, langyos víz, vízi sportoló tömegek és brutális napsütés várt ránk. Két szigeten kötöttünk ki ahol 1-1 nap állt rendelkezésünkre. Az első a hajótársaság privát szigete volt (Coco Cay), a másik pedig Nassau, a Bahama-szigetek fővárosa.

Összességében nagyon élveztük a két hét minden egyes percét és maximálisan kihasználtuk az időnket, de a végére már nagyon elfáradtunk. A-ból B-be eljutni sem olyan könnyű, mert mint olvastátok mindenhova kb. 4-5 óra volt eljutni. Többször volt olyan is, hogy olyan sokat autókáztunk, hogy több időzónát is átléptünk. Mégis úgy jöttünk haza, hogy több helyre még visszamennénk még akkor ha már láttuk azt...#usa #bahamas #summer #family

78 megtekintés0 hozzászólás